Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί
LAND ROVER
Τύποι αυτοκινήτων
  • Όλα
  • SUV/Crossover
6 Μοντέλα LAND ROVER

LAND ROVER: BRITISH ICON!

H Land Rover, σαν ξεχωριστή εταιρεία, συστάθηκε ουσιαστικά το 1978. Μέχρι τότε υπήρξε μέλος της ευρύτερης οικογένειας Rover και ήταν το σκληροτράχηλο τετρακίνητο παρακλάδι του ομίλου. Το πρώτο μοντέλο της Land Rover σχεδιάστηκε από το μηχανικό της Rover, Maurice Wilks, στη φάρμα του στο Newborough σε στενή συνεργασία με τον αδερφό του Spencer (ο οποίος ήταν managing director στη Rover). Κανείς φυσικά δεν περίμενε ότι ένα απλό σχέδιο σε κάποια φάρμα στην επαρχία της Αγγλία θα οδηγούσε μετά από χρόνια στη δημιουργία του πιο «δυνατού» ίσως brand name στο χώρο του αυτοκινήτου σε ότι αφορά τα εκτός δρόμου μοντέλα! Η επίσημη πρώτη για τα τετρακίνητα Land Rover πραγματοποιήθηκε το 1948. Έκτοτε, το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και σιγά σιγά δημιουργήθηκε ο μύθος. Μοντέλα όπως το θρυλικό Defender, το Discovery, το Range Rover έκαναν γνωστό στα πέρατα του κόσμου το όνομα της Land Rover και την καθιέρωσαν στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού ως μια εταιρεία με εξειδίκευση στα εκτός δρόμου σκληροτράχηλα και πολυτελή μοντέλα. Βέβαια ο δρόμος δεν ήταν πάντοτε στρωμένος με ροδοπέταλα για τη Land Rover.

Περισσότερα
Λιγότερα

Τα οικονομικά προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους στο βρετανικό όμιλο «Rover Group» το 1988 με αποτέλεσμα το 1994 το Rover Group PLC, συμπεριλαμβανομένης της Land Rover, να εξαγοραστεί από τη BMW. Ωστόσο, έξι χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα το 2000, η BMW «έσπασε» στα δυο το Rover Group, πουλώντας ουσιαστικά τη Land Rover στον όμιλο Ford. Δυστυχώς όμως για τη Land Rover τα πράγματα δεν εξελίχθησαν όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι της, με αποτέλεσμα το 2007 η Ford να ανακοινώσει επίσημα την πώληση –για μία ακόμη φορά- της Land Rover, «πακέτο» με την αδελφή εταιρεία Jaguar! Οι μνηστήρες πολλοί (καθώς το όνομα του «brand» ήταν, είναι και θα παραμείνει βαρύ σαν ιστορία) από ιδιωτικά funds απ’ όλο τον κόσμο, μέχρι τον ινδικό όμιλο Tata Motors! Την 1η Ιανουαρίου του 2008, η Ford, ανακοινώνει ότι την καλύτερη προσφορά για τη Land Rover – Jaguar κατέθεσε ο όμιλος Tata Motors, στον οποίο ανήκουν πλέον οι βρετανικές φίρμες. Αυτή η συμφωνία μπορεί αρχικά να «πείραξε» του Άγγλους ωστόσο όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, η Tata Motors, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πυρηνικά όπλα «Land Rover - Jaguar». Δαπανώντας έναν πακτωλό χρημάτων σε εξέλιξη, ερευνητικά κέντρα στην Αγγλία και ανά τον κόσμο και δημιουργία πλήθους σύγχρονων μοντέλων, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επαναφέρει τις θρυλικές φίρμες στο δρόμο των επιτυχιών. Σήμερα, τόσο η Land Rover όσο και η Jaguar, μπορούν με ασφάλεια και σιγουριά να ατενίζουν το μέλλον.

 

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Λόγω της πανδημίας του κορονοϊου SARS-Cov-2, οι εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη πλατφόρμα αλλά δεν μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα.