Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί
MAZDA
Τύποι αυτοκινήτων
  • Όλα
  • City/Small cars
  • Convertibles
  • Hatchback
  • Hybrid/Electric cars
  • Sedan
  • SUV/Crossover
7 Μοντέλα MAZDA

MAZDA: «Μηχανές» οδηγικής απόλαυσης

Η ιαπωνική εταιρεία Mazda (σημαίνει ο «θεός της αρμονίας»), ιδρύθηκε στη Χιροσίμα το 1920. Αρχικά, ονομαζόταν Toyo Cork kogyo Co.Ltd. και ήταν μια εταιρεία που εξειδικευόταν στην κατασκευή εργαλείων για μηχανήματα πάσης φύσεως. Τέλη της δεκαετίας του 1920 χρειάστηκε η «επέμβαση» της τράπεζας της Χιροσίμα (Hirosima Saving Bank) προκειμένου το εργοστάσιο να αποφύγει την χρεωκοπία και να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Κάτι ανάλογο βέβαια συνέβη με τις περισσότερες εταιρείες-εργοστάσια της πόλης εκείνη την περίοδο, τα οποία διασώθηκαν από την εν λόγω τράπεζα. Ξεπερνώντας το «σκόπελο», η Toyo Cork kogyo Co.Ltd., ξεκίνησε το 1931 να κατασκευάζει δειλά-δειλά τα πρώτα της μοντέλα. Το πρώτο της όχημα ήταν ένα τρίκυκλο φορτηγό με την ονομασία «Mazda-go», η παραγωγή του οποίου ανήλθε στα 66 «κομμάτια».Την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν και οι εξαγωγές, με τα πρώτα τρίκυκλα φορτηγά να οδεύουν προς την αγορά της Κίνας. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Toyo Cork kogyo Co.Ltd., κατασκεύαζε όπλα για τις ανάγκες του ιαπωνικού στρατού, τα φημισμένα τουφέκια Type 99.

Περισσότερα
Λιγότερα

Μετά το πέρας του πολέμου, η γραμμή παραγωγής του «Mazda-go» πήρε ξανά μπροστά και το 1949 ξεκίνησαν οι εξαγωγές, αυτή τη φορά με προορισμό την Ινδία. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστεί το επόμενο «ελαφρύ» φορτηγό της φίρμας, αυτή τη φορά με τέσσερις τροχούς και την ονομασία Romper. Το πρώτο επιβατικό όχημα της ιαπωνικής φίρμας ήταν το R360 Coupe. Δίπορτο, 4θεσιο, ελαφρύ, οικονομικό στη χρήση αλλά και στην κτήση υπήρξε το «απόλυτο» όχημα για την εργατική τάξη! Μόνο την πρώτη χρονιά λανσαρίσματος του, το 1960, πούλησε περισσότερα από 4.000 μοντέλα!

 

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, το CarHero δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα αιτήματα σας αυτή την περίοδο. Θα επιστρέψουμε σύντομα, με ανανεωμένες δυνατότητες και ευκολίες για τους υποψήφιους αγοραστές!