Μικρό, ηλεκτρικό και… Lexus

Παρ, 23/08/19 42

Η Lexus είναι έτοιμη να μπει στο χορό των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με ένα μάλιστα αστικό EV μοντέλο!

lexus

Είναι γνωστό σε όλους, πως Toyota και Lexus, σχεδιάζουν εδώ και καιρό τη νέα προιοντική τους γκάμα με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο, θα παρουσιάσουν ένα από αυτά.

lexus1

Η είδηση ωστόσο έχει να κάνει με το γεγονός, πως η Lexus, θα ρίξει στην αγορά για πρώτη φορά όχι μόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αλλά ένα αστικού χαρακτήρα ηλεκτρικό μοντέλο! Πηγή έμπνευσης θα αποτελέσει το εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο του 2015, LF-SA concept. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εμφάνιση ναι μεν θα έχει αλλαγές αλλά θα διατηρήσει τον άκρως φουτουριστικό της χαρακτήρα, καθώς η ιαπωνική φίρμα θέλει να ταράξει τα νερά με τη νέα πρόταση της. Στην καμπίνα, τα «πάντα» θα είναι ψηφιακά και η ποιότητα κατασκευής θα φέρει τη σφραγίδα της Lexus, με ότι αυτό συνεπάγεται σε υλικά και φυσικά στη συνείδηση του κοινού. Άλλωστε, στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει μια super premium πρόταση στο κοινό που επιθυμεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο όμως να καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις του στους τομείς της ποιότητας, του κύρους καθώς και της υψηλής τεχνολογίας.

lexus2

Με μήκος 3,4 μ., πλάτος 1,7 μ. και ύψος 1,4 μ. το εν λόγω πρωτότυπο μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα του έως και 4 επιβάτες. Από τεχνικής σκοπιάς, δεν υπάρχει προς το παρόν η παραμικρή πληροφόρηση, με τους Ιάπωνες να κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα στοιχεία μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου.