Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί

Νέα & Ειδήσεις

Αποκαλυπτήρια…

Δευ, 02/09/19 45

Η Cupra, αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες καθώς και τα πρώτα τεχνικά στοιχεία, του Tavascan EV Concept.

cupra tavascan concept 1

Μετά από μια σειρά «teaser» φωτογραφιών που αποκάλυπταν «κομμάτι-κομμάτι» το νέο δημιούργημα της Cupra, έφθασε επιτέλους η ώρα, για την επίσημη «πρώτη» του μοντέλου! Το εν λόγω όχημα είναι ο προπομπός μιας σειράς νέων μοντέλων της Cupra που μας δίνει μια πρώτη γεύση για το πως οραματίζεται ηισπανική φίρμα το ηλεκτρικό της μέλλον.

cupra tavascan concept 4

Το Tavascan Concept βασίζεται στη νέα «ηλεκτρική» πλατφόρμα του ομίλου VW (MEB), πάνω στην οποία θα «χτιστούν» εκατομμύρια μοντέλα τα προσεχή χρόνια, και εφοδιάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ! Τα δυο εξ αυτών βρίσκονται τοποθετημένα στον εμπρόσθιο άξονα και το τρίτο στον πίσω. Η συνδυαστική ισχύς των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται στους 306 ίππους, με το Tavascan Concept να απαιτεί από στάση μέχρι τα πρώτα «100» χλμ./ώρα, 6,5 δλ. Το μηδενικών εκπομπών ρύπων όχημα, εφοδιάζεται με μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 77 kWh, τοποθετημένα κεντρικά στο δάπεδο του αυτοκινήτου για σωστό «ζύγισμα» και χαμηλό κέντρο βάρους. Η εν λόγω συστοιχία μπαταριών, προσφέρει μέγιστο «range» 450 χλμ. με μια μόνο φόρτιση.

cupra tavascan concept 12

Το Tavascan Concept, ακολουθεί φυσικά τη νέα τάξη πραγμάτων σε σχεδιαστικό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει πως διαθέτει φυσικά 4 θύρες για τους επιβάτες αλλά με ξεκάθαρα κουπέ «γραμμές» στο ντιζάιν του. Highlight, στην αισθητική του μοντέλου το φωτιζόμενο εμπρός αλλά και πίσω logo της Cupra. Στην καμπίνα τώρα, υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα για τους επιβάτες, στοιχείο που λογικά δεν θα «περάσει» στην έκδοση παραγωγής, με το μάτι να «πέφτει» πάνω στις ευμεγέθεις οθόνες του πίνακα οργάνων (12,3 ίντσες) αλλά και του infotainment system (13 ίντσες).Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου μπροστά στο κοινό, θα πραγματοποιηθούν σε λίγες μόλις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

 

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!