Νέο Hyundai i10!

Τρι, 03/09/19 50

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Hyundai, μας αποκαλύπτει τα πάντα για το νέο i10...

hyundai i10 18

Hyundai i10, κεφάλαιο τρίτο. Το άκρως επιτυχημένο αστικό όχημα των Κορεατών παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα και κρίνοντας απ’ όσα βλέπουμε... και διαβάζουμε, είναι το πιο ώριμο και ολοκληρωμένο «μίνι» όχημα στην ιστορία της Hyundai.

hyundai i10 4

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο επί ευρωπαϊκού εδάφους, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα μοντέλα της Hyundai τα τελευταία χρόνια, το ολοκαίνουργιο i10 κλέβει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά! Οι ντιζάινερς της εταιρείας, χαμήλωσαν την οροφή στη νέα γενιά κατά 20 χιλ., διατήρησαν μήκος και μεταξόνιο στα ίδια επίπεδα με την προκάτοχη version, «προσέθεσαν» όμως έξτρα 20 χιλ. σε πλάτος ούτως ώστε ο «μπόμπιρας» της φίρμας να δείχνει πιο αθλητικός και με σαφώς πιο σπορ φινέτσα. Δε στάθηκαν όμως μονάχα στα των... διαστάσεων. Μεγάλωσαν την γρίλια στη μάσκα, την εμπλούτισαν με LED προβολείς ημέρας και τόνισαν όσο έπρεπε τα πλαϊνά νεύρα στο αμάξωμα χαρίζοντας στο νέο i10 μια εμφάνιση σύγχρονη, δυναμική και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

hyundai i10 7

Στην καμπίνα, η ατμόσφαιρα είναι νεανική και με τις απαιτούμενες για την εποχή τεχνολογικές πινελιές. Τριάκτινο τιμόνι, ευμεγέθης πίνακας οργάνων, 8 ιντσών έγχρωμη οθόνη αφής με Apple CarPlay και Android Auto, θύρα USB αλλά και πολλά συστήματα άνεσης και ασφάλειας (Forward Collision-Avoidance Assist, High Beam Assist, Lane Keep Assist System, Driver Attention Warning, Intelligent Speed Limit Warning) συνθέτουν ένα σύνολο που ξεφεύγει από τα δεδομένα της κλάσης. Highlight στη σχεδίαση του ταμπλό οι ανάγλυφες «κυψέλες» που δημιουργούνται και χαρίζουν μια τρισδιάστατη εικόνα στους επιβάτες.

hyundai i10 interior 2

Για την κίνηση του μοντέλου, σε πρώτη φάση, θα φροντίζουν δυο κινητήρες βενζίνης. Ένας 3κύλινδρος 1.000αρης με 66 ίππους και 96 Nm ροπής και ένας 4κύλινδρος στα 1,2 λτ. απόδοσης 82 ίππων με 112 Nm ροπής. Αμφότεροι, θα συνεργάζονται είτε με 5άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με 5άρι αυτόματο. Το ντεμπούτο του νέου i10 θα πραγματοποιηθεί επίσημα στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης με το λανσάρισμα του στις ευρωπαϊκές αγορές να εκκινεί από τις αρχές του νέου έτους.