Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί

Νέα & Ειδήσεις

Τρέμε Τesla!

Πεμ, 12/09/19 32

Η Mercedes παρουσίασε στην Φρανκφούρτη τη Vision EQS δίνοντας σε κοινό και... ανταγωνισμό μια πρώτη γεύση από το μέλλον των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων...

eqs

Σε περίπτωση κατά την οποία αναρωτιέστε πως μπορεί να είναι τα ηλεκτρικά luxury cars του μέλλοντος, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο πρωτότυπο Vision EQS της Mercedes και θα καταλάβετε ακριβώς!

eqs1

Η αμιγώς ηλεκτρική EQS εφοδιάζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, προσφέρει όμως τη δυνατότητα, χάρη στο σύστημα Torque Vectoring να μεταφέρει τη ροπή από τους κινητήρες ακόμα και σε έναν τροχό εάν χρειαστεί. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 476 ίππους και η ροπή στα 760 Nm. Οι εντυπωσιακές αυτές τιμές εξασφαλίζουν καυτές επιδόσεις, με τα πρώτα «100» από στάση να επιτυγχάνονται σε χρόνο 4,5 δλ., ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία που προσφέρει (μπαταρίες 100 kWh) καθώς σύμφωνα με τη Mercedes, με μια πλήρης φόρτιση θα μπορεί κανείς να διανύσει περισσότερα από 700 χλμ.! Μάλιστα, η γερμανική φίρμα υποστηρίζει, ότι η έκδοση παραγωγής της EQC θα μπορεί να φορτίζει στο 80% της ενέργειας των μπαταριών της σε χρόνο 20 λεπτών.

eqs2

Από το 2021 που η EQS θα πάρει επίσημα σάρκα και οστά, θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Mercedes στο πλάι της S-Class, όντας ουσιαστικά το 4ο κατά σειρά μοντέλο της νέας ηλεκτρικής οικογένειας EQ της γερμανικής φίρμας, μετά τις EQC, EQA και EQB. Άλλωστε, στόχος της Mercedes είναι μέχρι το 2022 να διαθέτει στις τάξεις της το λιγότερο 10 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε διαφορετικές κατηγορίες.

eqs5

Σχεδιαστικά, το 4θυρο κουπέ αμάξωμα είναι γεμάτο καμπύλες και έντονες ακμές με τα 940 στο σύνολο τους LED στοιχεία να κλέβουν τις εντυπώσεις. Στην καμπίνα, οι φόρμες είναι άκρως φουτουριστικές παραπέμποντας σε οχήματα βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. 

eqs7

Για τους ανθρώπους της Mercedes, η EQS, είναι ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η εταιρεία από τη Στουτγάρδη. Η Tesla μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί βλέποντας τον ανταγωνισμό να ανεβάζει τον πήχη μέρα με τη μέρα σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα...

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!